Starity

Mi lesz a Sötét Főnix sorsa?

2018. szeptember 30. 12:12   |   Szerző: Toxic

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elég hányattatott úton kell végigjárnia a X-Men-sorozat legújabb darabjának, mintha az égiek is elleneznék a létrejöttét. Vajon eleve kudarcra van ítélve, vagy csak igaz rá a mondás, miszerint nincsen rózsa tövis nélkül?

hirdetés
Mi lesz a Sötét Főnix sorsa?
Fotó: 21th Century Fox

Mikor először felröppent a hír, miszerint a Disney megállapodásra jutott a 21th Century Foxszal az éveken át tartó tárgyalás és licitálás után a felvásárlásról, a rajongók rég dédelgetett álma kezdett sejtelmes alakot ölteni egy kiterjesztett filmes univerzumról. Sajtótájékoztatók útján tették világossá, hogy egyfajta lassan, de biztosan kibontakozó fúzió keretein belül az X-Men-ben, illetve a Fantasztikus Négyes-ben szereplő karakterek átkerülnek a Marvel Studios égisze alá, oda, ahová sokak szerint mindig is tartozniuk kellett volna.

Az X-Men-sorozat az új trilógiával, Farkas önálló filmjeivel és Deadpool mókás kalandjaival nem voltak veszteségesek, vagy közepes teljesítők, hiszen szép bevételeket produkáltak a mozipénztáraknál. A Fantasztikus Négyes újragondolása viszont csúfosan megbukott, s azóta sem lehet hallani arról, hogy erőltetnék a nagyvászonra vitelüket, rebesgették, hogy valamelyik X-Men-es alkotásban esetleg feltűnhetnének különleges vendégszereplőkként.

A 2016-ban bemutatott X-Men: Apokalipszisben láthattuk először a Sophie Turner által megformált fiatalabb Jean Greyt, akivel bár nem volt baja a közönségnek, de maradandó benyomásokat sem keltett bennük. A Fox viszont úgy gondolta, a következő mutánsos produkciónak őt kell reflektorfénybe állítania, egy mondhatni eredettörténettel, ami a Sötét Főnix felemelkedéséről szól, természetesen a korábbi húzóneveket (Mystique, X Professzor, Magneto) is bevonva.

A stáb a forgatásokat Simon Kinberg rendezése alatt, 2017 júniusában kezdte meg a kanadai Montrealban, majd azon év októberére fejezték be, mindezt úgy, hogy figyelembe vették: Sophie Turnernek elkötelezettségei vannak a tengerentúlon, a Trónok harca utolsó évadát illetően, amiben szintén főszereplő.

A film tehát elkészült és az amerikai premiert 2018. november 2-ára tűzték ki, a végeredménnyel azonban korántsem voltak elragadtatva a Fox fejesei, így néhány jelenet újraforgatását kérték, hogy aztán 2019. február 14-én debütáljon a film. Aztán egyik napról a másikra, attól lett hangos az internet, hogy újabb időpont módosítást hajtottak végre, így jelenleg 2019. június 7-én esedékes a bemutató. Az a hír járja, hogy nem csak pár jelenet újraforgatásáról van szó, hanem szinte a teljes filmet érintően kellett intézkedni.

Reméljük minden rendben fog zajlani és végül sikerül a készítőknek olyan tartalmat kiadni a kezeik közül, amivel mind ők, mind a nézők meg lesznek elégedve, még ha ennyit is kell várni, hogy láthassuk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek